2. 5. 2019.

48. seminar: korisne informacije

Dolazak i odlazak polaznika

Polaznici 48. seminara Zagrebačke slavističke škole očekuju se u Dubrovniku, u hostelu Villa Gloriet, u nedjelju, 18. kolovoza 2019. Program će prema rasporedu početi u ponedjeljak ujutro (svečano otvorenje seminara i uvodno predavanje), 19. kolovoza. Nastava u lektoratima započinje u utorak. Seminar završava s radom u petak, 30. kolovoza 2019. Odlazak polaznika predviđen je najkasnije za subotu, 31. kolovoza 2019.

Od zračne luke Dubrovnik može se doći redovitim autobusnim prijevozom (Shuttle bus) do Glavnoga autobusnog kolodvora odakle se do Ville Gloriet dolazi gradskim autobusom broj 8 (silazite na stanici Ilijina glavica).

Troškove putovanja (dolazak u Dubrovnik i odlazak sa seminara) snose sami polaznici.

Smještaj

Polaznici Škole bit će smješteni u hostelu Villa Gloriet, Volantina ulica 1, u višekrevetnim sobama gdje će imati doručak. Škola snosi troškove 13-dnevnoga smještaja u Villi Gloriet za stipendirane polaznike isključivo u razdoblju od nedjelje, 18. kolovoza, do subote 31. kolovoza 2019. Troškove eventualnoga smještaja prije 18. kolovoza, odnosno poslije 31. kolovoza snose sami polaznici.

Najveći dio programa (rad u lektoratima i proseminarima, predavanja, kulturna zbivanja) odvija se u prostorima Poslijediplomskoga središta u Dubrovniku, Don Frana Bulića 4. Ondje će za polaznike Škole svakodnevno biti organiziran ručak. Od Ville Gloriet do Poslijediplomskoga središta ima desetak minuta laganoga hoda.

Diplome

Polaznici Zagrebačke slavističke škole dužni su sudjelovati u nastavnome programu (redovito pohađati odabrani obavezni lektorat/proseminar i predavanja) i u izvannastavnome kulturnom programu. Polaznici koji primjereno odrade svoje obaveze na kraju dobivaju diplomu s potpisima voditeljice Škole i dekanice Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na diplomi će biti naveden naziv odslušanoga lektorata/proseminara na temelju kojega će polazniku biti dodijeljena 3 ECTS-boda.

Vize

Molimo polaznike kojima je za ulazak i za dvotjedni boravak u Republici Hrvatskoj potrebna viza da je na vrijeme pribave kako bi pravodobno došli na seminar. Zagrebačka slavistička škola ne može posredovati u proceduri dobivanja viza i ne može davati jamstvena pisma.

Zdravstveno osiguranje

Preporučujemo polaznicima da pribave potvrde o zdravstvenome osiguranju koje će im omogućiti prikladnu zdravstvenu zaštitu i izvan granica njihovih zemalja. Zagrebačka slavistička škola ne može pokriti eventualne troškove liječenja.

Organizacijski odbor

Doc. dr. sc. Tatjana Pišković, voditeljica Zagrebačke slavističke škole
Doc. dr. sc. Lana Molvarec, zamjenica voditeljice
Dr. sc. Iva Nazalević Čučević, programska tajnica
Doc. dr. sc. Maša Kolanović, voditeljica književnoznanstvenog bloka