11. 3. 2021.

49. hrvatski seminar za strane slaviste

49. po redu hrvatski seminar za strane slaviste održat će se u Dubrovniku od 16. do 22. kolovoza 2021. Sudjelovanjem u nastavnome dijelu programa, odnosno u radu lektorata i proseminara, polaznici će moći poboljšati svoje znanje hrvatskoga jezika i proučavati odabrane lingvističke, književne, povijesne i kulturološke teme. Uporište predavačkoga dijela seminarskoga programa jesu predavanja. Ona će se ove godine koncentrirati oko teme Binarnosti i suprotnosti u hrvatskome jeziku, književnosti i kulturi.

Izv. prof. dr. sc. Tatjana Pišković,
voditeljica Zagrebačke slavističke škole

Organizator

Zagrebačka slavistička škola (Hrvatski seminar za strane slaviste) posebna je djelatnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Polaznici

Polaznici su Škole strani studenti kroatistike i slavistike, sveučilišni nastavnici koji predaju hrvatski jezik i književnost na inozemnim sveučilištima, stručnjaci koji se bave kroatističkim temama na različitim znanstvenim ustanovama te prevoditelji s hrvatskoga jezika.

Na 49. seminaru Zagrebačke slavističke škole sudjelovat će polaznici koji su se prošle godine prijavili na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU. Ove godine natječaj neće biti raspisan.