23. 7. 2021.

49. seminar: korisne informacije

Dolazak i odlazak polaznika

Polaznici 49. seminara Zagrebačke slavističke škole očekuju se u Dubrovniku, u Poslijediplomskome središtu Dubrovnik, u nedjelju 15. kolovoza 2021. u popodnevnim satima. Program će prema rasporedu početi u ponedjeljak 16. kolovoza u 10:00 sati svečanim otvorenjem 49. seminara. Nastava u lektoratima i proseminarima počet će isti dan u 11:00 sati. Seminar završava s radom u nedjelju 22. kolovoza 2021. za kada je predviđen i odlazak sudionika Seminara iz Dubrovnika.

Od Zračne luke Dubrovnik može se doći redovitim autobusnim prijevozom do Glavnoga autobusnog kolodvora odakle se do Poslijediplomskoga središta Dubrovnik dolazi gradskim autobusima broj 1a, 1b i 1c (silazite na posljednjoj stanici ‒ Pile).

Troškove putovanja (dolazak u Dubrovnik i odlazak iz Dubrovnika) snose sami polaznici.

Smještaj

Polaznici Škole bit će smješteni u jednokrevetnim sobama u Poslijediplomskome središtu Dubrovnik, Don Frana Bulića 4, gdje će imati doručak i ručak. Škola snosi troškove sedmodnevnoga smještaja i prehrane u Poslijediplomskome središtu Dubrovnik za stipendirane polaznike isključivo u razdoblju od nedjelje 15. kolovoza do nedjelje 22. kolovoza 2021. Troškove eventualnoga smještaja prije 15. kolovoza i poslije 22. kolovoza snose sami polaznici.

Najveći dio programa (rad u lektoratima i proseminarima, predavanja, kulturna zbivanja) odvijat će se također u prostorima Poslijediplomskoga središta Dubrovnik.

Diplome

Polaznici Zagrebačke slavističke škole dužni su sudjelovati u nastavnome programu (redovito pohađati odabrani lektorat ili proseminar i predavanja) i u izvannastavnome kulturnom programu. Polaznici koji primjereno odrade svoje obaveze na kraju Seminara dobivaju diplomu s potpisima voditeljice Škole i dekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i 3 ECTS-boda.

Vize

Molimo polaznike kojima je za ulazak i za sedmodnevni boravak u Republici Hrvatskoj potrebna viza da je na vrijeme pribave kako bi pravodobno došli na seminar. Zagrebačka slavistička škola ne može posredovati u proceduri dobivanja viza i ne može davati jamstvena pisma.

Zdravstveno osiguranje

Preporučujemo polaznicima da pribave potvrde o zdravstvenome osiguranju koje će im omogućiti prikladnu zdravstvenu zaštitu i izvan granica njihovih zemalja. Zagrebačka slavistička škola ne može pokriti eventualne troškove liječenja.

Organizacijski odbor

Izv. prof. dr. sc. Tatjana Pišković, voditeljica Zagrebačke slavističke škole
Doc. dr. sc. Lana Molvarec, zamjenica voditeljice
Doc dr. sc. Iva Nazalević Čučević, programska tajnica
Izv. prof. dr. sc. Maša Kolanović, voditeljica književnoznanstvenog bloka