16. 1. 2018.

47. seminar: korisne informacije

Dolazak i odlazak polaznika

Polaznici 47. seminara Zagrebačke slavističke škole očekuju se u Dubrovniku, u hotelu Adriatic, u nedjelju, 19. kolovoza 2018. Program će prema rasporedu početi u ponedjeljak ujutro (svečano otvorenje seminara i uvodno predavanje), 20. kolovoza. Nastava u lektoratima započinje u utorak. Seminar završava s radom u petak, 31. kolovoza 2018. Odlazak polaznika predviđen je najkasnije za subotu, 1. rujna 2018.

Od zračne luke Dubrovnik može se doći redovitim autobusnim prijevozom do stare gradske jezgre (autobusna stanica Pile) ili do glavnoga autobusnog kolodvora. Od Pila do hotela Adriatic i Vis dolazi se izravno autobusom broj 4. Od glavnoga autobusnog kolodvora treba najprije doći do Pila autobusom 1A, 1B ili 3. Potom se autobusom broj 4 dolazi do hotela Adriatic i Vis.

Troškove putovanja (dolazak u Dubrovnik i odlazak sa seminara) snose sami polaznici.

Smještaj

Polaznici Škole bit će smješteni u hotelu Adriatic, Masarykov put 9, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i imat će polupansion (doručak i večeru). Škola snosi troškove 13-dnevnoga hotelskog smještaja za stipendirane polaznike isključivo u razdoblju od nedjelje, 19. kolovoza, do subote 1. rujna 2018. Troškove eventualnoga smještaja prije 19. kolovoza, odnosno poslije 2. rujna snose sami polaznici.

Najveći dio programa (rad u lektoratima i proseminarima, predavanja, kulturna zbivanja) odvija se u prostorima Poslijediplomskoga središta u Dubrovniku, Don Frana Bulića 4. Od hotela Adriatic do Poslijediplomskoga središta potrebno je desetak minuta vožnje gradskim autobusom ili 45 minuta hoda.

Diplome

Polaznici Zagrebačke slavističke škole dužni su sudjelovati u nastavnome programu (redovito pohađati odabrani obavezni lektorat/proseminar i predavanja) i u izvannastavnome kulturnom programu. Polaznici koji primjereno odrade svoje obaveze na kraju dobivaju diplomu s potpisima voditelja Škole i dekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na diplomi će biti naveden naziv odslušanoga lektorata/proseminara na temelju kojega će polazniku biti dodijeljena 3 ECTS-boda.

Vize

Molimo polaznike kojima je za ulazak i za dvotjedni boravak u Republici Hrvatskoj potrebna viza da je na vrijeme pribave kako bi pravodobno došli na seminar. Zagrebačka slavistička škola ne može posredovati u proceduri dobivanja viza i ne može davati jamstvena pisma.

Zdravstveno osiguranje

Preporučujemo polaznicima da pribave potvrde o zdravstvenome osiguranju koje će im omogućiti prikladnu zdravstvenu zaštitu i izvan granica njihovih zemalja. Zagrebačka slavistička škola ne može pokriti eventualne troškove liječenja.

Organizacijski odbor

Doc. dr. sc. Tatjana Pišković, voditeljica Zagrebačke slavističke škole
Doc. dr. sc. Ivana Brković, zamjenica voditeljice
Dr. sc. Ana Ćavar, programska tajnica
Doc. dr. sc. Maša Kolanović, voditeljica književnoznanstvenog i kulturološkog bloka